Duitse WK-held Brehme op 63-jarige leeftijd overleden na hartstilstand

Duitse WK-held Brehme op 63-jarige leeftijd overleden na hartstilstand

20 februari - 10:03
39

Duitsland is opgeschrikt door het plotseling overlijden van Andreas Brehme. De voormalig voetballer is op 63-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartstilstand, zo meldt onder meer BILD.

Brehme is in de nacht van maandag op dinsdag in München overleden. Hij werd volgens BILD nog opgenomen op de eerste hulp na een hartstilstand, maar hulp mocht niet meer baten. Hij laat zijn partner en twee kinderen achter.

Na het verlies van Franz Beckenbauer betekent dit voor Duitsland opnieuw dat er een speler is overleden uit het historische team van het gewonnen WK in 1990. Brehme schoot in de finale tegen Argentinië de winnende strafschop binnen vijf minuten voor tijd en dit was het hoogtepunt uit zijn voetbalcarrière. Hij kwam in totaal tot 86 interlands voor Die Mannschaft.

Brehme, die als linksback fungeerde, wist ook landstitels te winnen met Bayern München, Internazionale en Kaiserslautern. Bij laatstgenoemde club werd hij eerst kampioen in de 2. Bundesliga om vervolgens een seizoen later de titel te winnen in de Bundesliga