Zeurende Frenkie de Jong bij scheidsrechter: 'Hij was duidelijk gefrustreerd'

Zeurende Frenkie de Jong bij scheidsrechter: 'Hij was duidelijk gefrustreerd'

22 februari - 15:59
35

Napoli en FC Barcelona deelden de punten in het eerste Champions League-duel van het tweeluik (1-1). Bij Voetbalpraat zagen ze een Frenkie de Jong die niet lekker in zijn vel zat. De 26-jarige middenvelder pakte na een kwartier een gele kaart en beklaagde zich meermaals bij de scheidsrechter.

"Hij zat deze wedstrijd helemaal niet lekker in zijn vel", begint Kees Luijckx. Mede-analist Kees Kwakman haakt daarop in. "Hij was een beetje gefrustreerd, als je hem zo ziet bij de scheidsrechter. Al doet hij dat wel vaker, klagen bij de arbitrage. Hij moet daar wel mee uitkijken. Voor hetzelfde geld krijgt hij een tweede gele kaart voor zaniken." De Jong kwam tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd voor zichzelf op en leek toen al wat gefrustreerd. Hij zei onder andere dat de Spaanse kranten niet zoveel leugens moeten verspreiden, doelend op de geruchten over zijn salaris.  

De laatste tijd wordt er door de Spaanse media ook volop gespeculeerd over een eventueel vertrek van De Jong bij Barcelona. "Hij is een tijd lang zwart gemaakt. We kregen het idee dat ze hem probeerde weg te pesten. Dat hij zich zó staande houdt, met zoveel gekkigheid om zich heen, dat vind ik gek", zegt Luijckx. Kwakman ziet De Jong niet zo snel vertrekken bij Barça. "Waar moet hij heen? Er moet maar een club zijn die hem kan betalen. Als je hoort dat er een prijskaartje van honderd miljoen euro aan hem zit, er zijn niet zoveel clubs die dat zomaar even kunnen betalen."

"Hij heeft ook een beetje pech gehad", stelt Luijckx. "Hij is bij een Barcelona gekomen dat in verval is geraakt." Kwakman is het daarmee eens. "De club Barcelona is niet erg stabiel de laatste jaren. Er gebeurt natuurlijk van alles, ook met betrekking tot de trainers. Dat zag je ook aan Xavi, wat hij allemaal riep toen hij aankondigde weg te gaan. Dat heeft hem niet meegezeten. Hij ging denk ik ook speciaal voor Lionel Messi naar Barça, maar die vertrok toen ook vrij snel. Hij zal de keuze moeten maken of hij sportief gezien genoeg uitdagingen ziet bij Barcelona."