Toekomstige aanwinst schiet met elk doelpunt miljoenen uit zakken Real Madrid

Toekomstige aanwinst schiet met elk doelpunt miljoenen uit zakken Real Madrid

23 februari - 13:50 Laatste update: 14:16
26

Endrick, die in juli pas aansluit bij Real Madrid, kost zijn toekomstige werknemer nu al extra geld. Dat heeft alles te maken met de scoringsdrift van de Braziliaanse spits die op dit moment nog uitkomt voor Palmeiras. 

Globo Esporte schrijft dat Palmeiras 2,5 miljoen euro opstrijkt voor ieder vijfde doelpunt van de spits. Hieraan zit een maximum van 12,5 miljoen euro. Het maakt niet uit of Endrick voor Palmeiras of voor Real Madrid scoort. Zondag was de derde keer dat er 2,5 miljoen euro extra in de clubkas van Palmeiras kwam. Hetzelfde bedrag werd ook overgeboekt toen Endrick voor het eerst in de nationale ploeg van Brazilië zat. Zodoende zou het totaalbedrag van de transfer inmiddels opgelopen zijn tot 45 miljoen euro. 

Wedden

Meer odds

Real Madrid slaagde er in 2022 al in om het Braziliaanse toptalent Endrick te strikken. Tal van Europese topclubs zat achter de spits aan, maar Real Madrid had de beste papieren. Endrick sluit pas in juli 2024, wanneer hij achttien is, aan bij de selectie van Carlo Ancelotti. Dit seizoen speelt de Braziliaan dus nog voor Palmeiras. In Madrid tekende de spits een contract tot medio 2027, met een optie voor nog drie jaar.