Kieft ziet absolute uitblinker bij Feyenoord: 'Heeft meeste potentie van allemaal'

Kieft ziet absolute uitblinker bij Feyenoord: 'Heeft meeste potentie van allemaal'

23 februari - 20:31 Laatste update: 20:36
113

Wim Kieft vermoedt dat Mats Wieffer zo maar eens aan zijn laatste seizoen bij Feyenoord bezig kan zijn. De oud-spits ziet Wieffer als de beste speler bij de Rotterdammers en denkt dat buitenlandse topclubs in de zomer voor hun kans zullen gaan bij de middenvelder, zo geeft hij in aan zijn column voor De Telegraaf.

Kieft ziet meerdere spelers goed presteren onder Arne Slot. "Hartman en Geertruida zijn prima spelers, terwijl Beelen een goede indruk maakt als centrale verdediger", aldus de analist, die van Wieffer het meest onder de indruk is. "Wieffer heeft de meeste potentie van allemaal en ontpopt zich tot de leider. Al zullen sommigen beweren dat hij nogal moeilijk beweegt. Met zijn motoriek valt dat voor te stellen en lijkt hij eerder traag en weinig spectaculair. Toch is hij snel, fysiek sterk, kan goed koppen en is comfortabel aan de bal."

"Door zijn stormachtige ontwikkeling is Wieffer de beste Feyenoorder", vervolgt Kieft. "Automatisch kom je dan op de radar bij Europese topclubs zoals eerder bleek uit de uitgelekte interesse van Atletico Madrid." Minder gecharmeerd is Kieft van Calvin Stengs. "Of het nu is als middenvelder of als buitenspeler, te vaak geeft hij niet thuis als de grote clubs langskomen. Timber speelde niet zijn beste wedstrijd in Rome, maar gezien zijn leeftijd van 22 jaar zit er nog perspectief in."