Lijnders deelt toekomstplannen: 'Heb niet voor niets een zaakwaarnemer'

Lijnders deelt toekomstplannen: 'Heb niet voor niets een zaakwaarnemer'

24 februari - 15:40
12

Pepijn Lijnders heeft verschillende aanbiedingen om weer aan de slag te gaan als hoofdtrainer afgewezen. De Nederlander wil zijn periode bij Liverpool samen met Jürgen Klopp afsluiten.

Op de persconferentie in aanloop naar de Carabao Cup-finale van zondag tegen Chelsea sprak Lijnders duidelijke taal. "De laatste jaren heb ik verschillende aanbiedingen gehad. Mijn hart zei altijd ja, maar mijn loyaliteit en respect voor Jürgen zeiden nee. We eindigen dit project samen. Ik voel dat dit het juiste is om te doen."

Dat Lijnders op eigen benen wil gaan staan was al wel duidelijk. De 41-jarige assistent van Klopp start echter liever in de zomer aan een nieuw avontuur. "Toen Jürgen zei dat hij eraan dacht om te stoppen, dacht ik dit is het moment. Ik ga zelf coachen." Daar kijkt de Nederlander dan ook erg naar uit. "Ik heb er zin in. Ik kijk er naar uit om de juiste club te vinden die echt met mij wil werken. Voor nu ben ik nog gefocust op Liverpool, maar ik heb niet voor niets een zaakwaarnemer natuurlijk", geeft hij aan.

In 2018 was Lijnders al eens hoofdcoach van NEC Nijmegen. Dat avontuur duurde slechts een halfjaar wegens matige resultaten. Onder zijn leiding slaagde de Nijmeegse club er niet in terug te keren naar de Eredivisie. Destijds werd er in de play-offs verloren van FC Emmen. Tot nu toe was dat zijn enige avontuur als hoofdcoach.