Dybala leidt Roma ondanks eigen goal Huijsen met hattrick langs Torino

Dybala leidt Roma ondanks eigen goal Huijsen met hattrick langs Torino

26 februari - 20:30 Laatste update: 20:32
11

Na het uitschakelen van Feyenoord in de Europa League dendert AS Roma door. De ploeg van Daniele De Rossi rekende af met Torino. Eerder deze week lag Paulo Dybala nog onder vuur na zijn reactie op social media, waarin hij lachend reageerde op de uitschakeling van Feyenoord. Nu was hij de grote man bij de Romeinen, met een hattrick.

Roma trad met enkele andere namen aan ten opzichte van het duel met Feyenoord. Zo ontbraken Rick Karsdorp, Leonardo Spinazzola, Diego Llorente, Romelu Lukaku en Stephan El Shaarawy in de basisformatie. Rasmus Kristensen, Angeliño, Chris Smalling, Sardar Azmoun en Evan N'Dicka waren hun vervangers.

Wedden

Meer odds

Vijf minuten voor rust werd Azmoun neergelegd in het zestienmetergebied, wat Roma een strafschop opleverde. Dybala ging achter de bal staan en maakte geen fout: 1-0. Van die voorsprong kon Roma echter niet lang genieten. Raoul Bellanova bracht de bal via rechts in en vond Duván Zapata, die binnenkopte. Zodoende zochten beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamers op.

Na een klein uur spelen was het weer Dybala die toesloeg. Met een fraaie uithaal van zo’n 25 meter verschalkte hij doelman Vanja Milinković-Savić. De Argentijn was echter nog niet klaar, en twaalf minuten later was het wederom raak. Na een fraaie combinatie met Lukaku werkte hij de bal vanuit een moeilijke hoek binnen.

In het slot maakte de ingevallen Dean Huijsen het nog even spannend voor Roma. Na wederom een voorzet van Bellanova was het Huijsen die de bal op onfortuinlijke wijze achter zijn eigen doelman Mile Svilar werkte. Verder kwam Torino echter niet meer, dus bleef het bij 3-2. De ploeg van De Rossi staat daarmee nog altijd op de zesde plaats in de Serie A.