Van Persie ziet dapper Feyenoord uit Youth League vliegen na omstreden beslissing

28 februari - 17:54 Laatste update: 18:13
59

De talenten van Feyenoord vochten zich nog indrukwekkend terug in de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Bayern München, maar toch is Youth League-uitschakeling een feit voor de ploeg van Robin van Persie. Feyenoord verloor in Duitsland met 3-2, mede doordat de gelijkmaker van Nesto Groen op controversiële wijze werd afgekeurd.

In de achtste finale van de Youth League nam Feyenoord het in München op tegen Bayern. In de eerste helft was de thuisploeg heer en meester. Feyenoord wist de rijen aanvankelijk nog gesloten te houden, maar vanaf de twintigste minuut ging het hard. Uit een corner tekende Bayern-verdediger Benedikt Wimmer toen voor de 1-0.

Acht minuten later verdubbelden de talenten van Der Rekordmeister de marge: Bayern voetbalde gemakkelijk onder de druk van Feyenoord uit, waarna Javier Fernández oog in oog met doelman Ismail Ka niet faalde. Vlak voor rust moesten de jongelingen van Feyenoord zelfs de 3-0 nog slikken. Deze keer was het Emirhan Demircan die in alle vrijheid opdook voor het doel van Feyenoord. De aanvaller van Bayern faalde vervolgens niet.

Daardoor leek het Youth League-duel bij rust al beslist. Niets bleek minder waar: nadat Van Persie een dubbele wissel doorvoerde in de rust, maakten de Rotterdammers al snel de aansluitingstreffer via Fabiano Rust. Drie minuten later werd het zelfs 3-2, nadat invaller Djomar Giersthove raak kopte. Daardoor leefde Feyenoord plotseling weer.

In de 72ste minuut dacht De Stadionclub zelfs de gelijkmaker te maken. Groen leek de bal correct met zijn schouder mee te nemen en te scoren, maar toch werd de goal afgekeurd wegens hands. In het restant van de wedstrijd lukte het Feyenoord - met de ingevallen Shaqueel van Persie - niet meer om nog een keer te scoren. Daardoor eindigde de wedstrijd in 3-2. Zodoende gaat Bayern naar de kwartfinale van de Youth League, terwijl Feyenoord uitgeschakeld is.