Oosting verdedigt FC Twente-versterking na weinig speelminuten: 'Hij komt van ver'

Oosting verdedigt FC Twente-versterking na weinig speelminuten: 'Hij komt van ver'

4 maart - 11:33 Laatste update: 13:43
17

FC Twente-trainer Joseph Oosting doet rustig aan met Myron Boadu. De spits werd afgelopen winter als grote naam naar Enschede gehaald, maar hij moet het in de competitie vooralsnog doen met invalbeurten. Het loodzware programma tot aan het einde van de competitie is hier een belangrijke reden voor.

"Myron komt van ver", begint Oosting in gesprek met TC Tubantia. De oefenmeester vergelijkt Boadu met een 'kickdown' van een auto, want de spits maakte met weinig speelminuten in de benen de overstap naar Enschede. "Die snelheid om te accelereren heeft hij nog steeds. Maar als je constant die kickdown intrapt, heb je wel een volle tank nodig."

Oosting vindt dat Boadu nog stappen moet maken op conditioneel vlak. "Dat betekent dat hij door de week extra werk moet doen. Want dat soort jongens heb je straks wel nodig", doelt de oefenmeester op het lastige programa van FC Twente. De Tukkers moeten in de laatste tien speelrondes van de competitie nog op bezoek bij koploper PSV en ook staan er nog uitwedstrijden te wachten tegen concurrenten AZ en Ajax.