Derksen laakt Slot: 'Een aanvoerder kan zeggen: zo gaan we niet met elkaar om'

Derksen laakt Slot: 'Een aanvoerder kan zeggen: zo gaan we niet met elkaar om'

4 maart - 23:28
74

Johan Derksen is niet te spreken over de manier waarop Feyenoord-trainer Arne Slot afgelopen zondag met Ayase Ueda omging. De spits werd vijf keer van de bank geroepen om warm te lopen, maar viel niet in.

Ueda was de eerste paar keer dat hij de dug-out uit werd gestuurd onderdeel van een groepje Feyenoord-wissels dat moest lopen. Aan het eind van de wedstrijd liep de Japanner alleen langs de zijlijn. "Dan hoop ik altijd op mensen met karakter", zegt Derksen bij Vandaag Inside. "Een aanvoerder die zoiets ziet, of iemand uit de spelersraad, kan zeggen: Zo gaan we niet met elkaar om."

René van der Gijp zag dat Ueda in minuut 87 voor het laatst moest gaan lopen. "Dat is zo vernederend. De andere keren liep hij nog samen met anderen, maar de vijfde keer liep hij in z'n eentje. Dat moet je hem niet laten doen." Van der Gijp krijgt bijval van Derksen. De tafelheer wijst erop dat Slot zelf ook voetballer is geweest. "Hij moet weten dat je iemand niet een paar minuten voor tijd moet laten warmlopen als hij nog maximaal een minuut kan meedoen."

Ueda moet het dit seizoen nog doen met een rol op het tweede plan, achter Santiago Gimenez. De aanvaller begon pas één keer aan een Eredivisie-duel.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!