KNVB houdt met eet- en drinkpauzes ook dit seizoen rekening met ramadan

KNVB houdt met eet- en drinkpauzes ook dit seizoen rekening met ramadan

6 maart - 11:13 Laatste update: 11:15
345

De ramadan gaat op zondag 10 maart weer van start. De KNVB houdt ook dit jaar weer rekening met alle spelers die meedoen aan de vastenmaand. 

'Tijdens avondwedstrijden waarin minstens één speler op het veld staat die aan het vasten is, last de scheidsrechter bij het eerste dode spelmoment na het ondergaan van de zon een pauze in om te eten en drinken. De wedstrijd wordt daarna zo snel mogelijk weer hervat', meldt ESPN. Zo worden er dit seizoen dus dezelfde maatregelen genomen als bijvoorbeeld vorig seizoen.

Scheidsrechters overleggen bij de avondwedstrijden met de teammanagers van de betreffende clubs of er een pauze ingelast moet worden en hoe laat dat zal moeten gebeuren. Spelers die vasten krijgen op die manier de kans om weer op kracht te komen en om de wedstrijd beter vol te kunnen houden.

De ramadan begint zondag. De nieuwe maatregelen zouden dus voor het eerst genomen kunnen worden in de Kuip als Feyenoord om 20.00 uur tegen Heracles Almelo speelt. Op maandag 8 april is de ramadan weer afgelopen.