'Mogelijke rentree in de maak: Steijn gelinkt aan trainerspositie in Eredivisie'

'Mogelijke rentree in de maak: Steijn gelinkt aan trainerspositie in Eredivisie'

6 maart - 21:44 Laatste update: 21:51
51

Maurice Steijn zou één van de kandidaten zijn om Kees van Wonderen op te volgen bij sc Heerenveen. Dat nieuws brengt Omroep Fryslân woensdag. Naast Steijn zou ook de naam van John van den Brom rondzingen binnen de club.

Van Wonderen beschikt over een aflopend contract bij Heerenveen. Naar verluidt zullen de twee partijen niet met elkaar doorgaan komend seizoen. "Ik heb mijn twijfels of Van Wonderen zelf nog wel wil", begint clubwatcher Arjen de Boer bij de Sportcast. "Hij heeft ook uitgesproken dat Heerenveen zeker om zich heen moet kijken. Dat ze mogen praten met andere kandidaten."

Die andere kandidaten zouden Steijn en Van den Brom zijn. "Via via krijg ik wat namen binnen: Maurice Steijn en John van den Brom", zegt De Boer. Ferry de Haan, algemeen directeur van Heerenveen, wil het niet bevestigen. De clubwatcher heeft contact gehad met De Haan over de trainerskwestie. "Ik denk dat er binnen nu en tien dagen echt wel duidelijkheid komt over de toekomst van Van Wonderen. Eerlijk gezegd denk ik dat Heerenveen zegt: we verlengen niet", aldus De Boer.

Steijn werd eerder dit seizoen ontslagen door Ajax na een dramatische seizoenstart. Van den Brom is sinds december 2023 werkloos. Zijn laatste klus was bij Lech Poznan in Polen.