Henderson lovend over ontvangst bij Ajax: 'Voelde me een kind in een snoepwinkel'

Henderson lovend over ontvangst bij Ajax: 'Voelde me een kind in een snoepwinkel'

6 maart - 22:25
60

Jordan Henderson is blij met de prestatiedruk bij Ajax, iets wat hij heel erg miste tijdens zijn avontuur in Saudi-Arabië. In een interview met TNT Sports vertelt hij over zijn eerste maanden in Amsterdam. Ook blikt hij vooruit op de wedstrijd in de Conference League tegen Aston Villa.

"Enthousiasme was het gevoel wat overheerste toen ik bij Ajax tekende", begint Henderson. "Het is een geweldige club. Zodra je hier tekent, moet je presteren. Je moet op je allerbest zijn om aan de verwachtingen van het publiek voldoen. Daardoor komt er wel wat druk op te staan, maar dat heb ik heel erg gemist het laatste halfjaar." Henderson gaf in eerdere interviews al meerdere keren aan dat hij niet gelukkig was in Saudi-Arabië.

Henderson is zeer te spreken over zijn ontvangst bij Ajax. "Mijn eerste dag bij Ajax voelde ik me een kind in een snoepwinkel. Het plan en de visie voor de komende jaren sprak me heel erg aan. Het is geweldig om voor zo’n enorm club te voetballen in dit prachtige stadion."

De 33-jarige Engelsman verwacht een hele zware wedstrijd aankomende donderdag tegen Aston Villa. "Ze doen het geweldig en hebben een heel sterk team. Ook de manager (Unai Emery, red.) is heel ervaren, vooral in de Europese competities. Het is een mooie test om tegen een ploeg te spelen die momenteel misschien wel het meest in vorm is van Europa."