De Boer mist specifieke kwaliteit bij Ajax-aanvallers: 'Dat is echt te beperkt'

De Boer mist specifieke kwaliteit bij Ajax-aanvallers: 'Dat is echt te beperkt'

7 maart - 09:09
77

Ronald de Boer denkt dat Ajax het erg lastig gaat krijgen tegen Aston Villa. Volgens de oud-speler van de Amsterdammers is de selectie nog steeds middelmaat en mist Ajax snelheid voorin. Toch zag De Boer ook twee spelers die wat meer rust brachten tegen Utrecht.

"Middelmaat regeert nog altijd bij Ajax", vertelt De Boer over de Amsterdammers in Het Parool. "Het is zaak om langzaamaan te zoeken naar een team dat Ajaxwaardig is, dat dominant speelt, de wil oplegt aan de tegenstander en het publiek vermaakt. Ik heb twee weken geleden met verbazing gekeken naar de wedstrijd van Ajax tegen Bodø/Glimt. Het spel was verontrustend en ze hadden echt heel veel geluk."

Wedden

Meer odds

De Boer ziet wel lichtpuntjes, maar dat is vooral defensief. "Tegen Utrecht was het verdedigend met vijf verdedigers een stuk beter, maar ze hebben alleen Brobbey als aanvaller. Wil je Aston Villa een beetje weerstand bieden, dan heb je voorin een betere bezetting nodig. Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson zijn op zich wel aanvallende spelers, maar zijn meer aangevers dan afmakers. Met absolute snelheid voorin heb je tegen Villa een wapen, maar dat vind ik bij hen te beperkt."

Met de lichtpuntjes van de wedstrijd tegen Utrecht, doelt De Boer vooral op twee spelers. "Ahmetcan Kaplan en Sivert Mannsverk hadden in dit systeem een positieve inbreng. Zij gaven Ajax rust in zowel de opbouw als in de verdediging. Ajax is aanvallend nog altijd heel pover."