Ajax lijkt middenvelder al te willen slijten: 'Gaan we na de zomer niet terugzien'

Ajax lijkt middenvelder al te willen slijten: 'Gaan we na de zomer niet terugzien'

7 maart - 14:19 Laatste update: 14:39
61

Benjamin Tahirovic is na de zomer weg bij Ajax, zo denkt clubwatcher Johan Inan. In de podcast van het Algemeen Dagblad stelt hij dat de middenvelder geen toekomst heeft in Amsterdam wegens de grote concurrentie op zijn positie.

"Als je dat bij elkaar optelt, kom je al op zes à zeven man, terwijl je Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson ook nog op die positie kunt zetten", aldus Inan in de AD Voetbalpodcast. "Ik vroeg toen al aan Van ’t Schip hoe hij dacht dit te kunnen oplossen. Nu zie je eigenlijk dat dit een soort probleem gaat worden."

Tahirovic werd in de afgelopen zomer door Sven Mislintat naar Ajax gehaald, voor een bedrag van 7,5 miljoen euro. Vooralsnog heeft de middenvelder, die overkwam van AS Roma, echter niet kunnen imponeren. Naast de reeds genoemde Taylor en Hlynsson zijn ook Sivert Mannsverk, Jordan Henderson, Silvano Vos en Kian Fitz-Jim opties voor dezelfde positie als Tahirovic.

"Tahirovic is eigenlijk gezien en ik ga er eerlijk gezegd vanuit dat we die na de zomer niet meer terug gaan zien bij Ajax", vervolgt Inan. "Of dat dan tijdelijk of permanent is, dat zal nog moeten blijken, maar duidelijk is wel dat Ajax nu een overvloed aan middenvelders heeft. Komende zomer moet daar toch echt een oplossing voor komen."