De Boer lovend: 'Heel intelligente speler, gaat Ajax veel plezier aan beleven'

De Boer lovend: 'Heel intelligente speler, gaat Ajax veel plezier aan beleven'

9 maart - 11:47
38

Ronald de Boer heeft een hoge pet op van Kristian Hlynsson, zo vertelt hij in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur. De voormalig Oranje-international heeft de twintigjarige IJslander voor diens doorbraak in de hoofdmacht van dicht bij meegemaakt.

De Boer begeleidde Hlynsson individueel, toen de aanvallende middenvelder nog in de jeugd van Ajax speelde. "In mijn ogen heeft hij heel veel potentieel, omdat hij een heel intelligente speler is die weet wat hij wel en niet kan", begint de oud-speler van onder meer Ajax en FC Barcelona. "Hij beheerst heel veel basisprincipes op een hoog niveau: een goed schot, goede aannames, een goede awareness, goed in de zestien, scorend vermogen..."

"Ik heb de lat bij hem behoorlijk hoog liggen", vervolgt De Boer, die het knap vindt hoe Hlynsson zich in de voorgaande maanden staande wist te houden in een 'Ajax-onwaardig' elftal. "Dan moet zo'n jonge jongen zich maar zien te redden", stelt hij. "Ik heb het gevoel dat als hij fysiek een jaartje verder is, Ajax heel veel plezier aan hem gaat beleven." De Boer verwacht dat Hlynsson in de toekomst voor een groot bedrag verkocht gaat worden.

Bij zijn komst in Amsterdam was Hlysson timide, vertelt De Boer. "Ik vind dat hij het snel oppakt qua mondigheid", voegt hij daaraan toe. "Het is totaal niet vergelijkbaar met de Amsterdamse jongens, maar hij bijt wel van zich af. Uiteindelijk praat je natuurlijk met je voeten, daar dwing je respect mee af."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV met Ronald de Boer!