Feyenoord krijgt bijval van bondscoach: 'Goed als hij in Rotterdam blijft'

Feyenoord krijgt bijval van bondscoach: 'Goed als hij in Rotterdam blijft'

10 maart - 07:21 Laatste update: 07:29
26

Het is niet uitgesloten dat Yankuba Minteh ook na dit seizoen in het shirt van Feyenoord te bewonderen is en Tom Saintfiet, die tijdens de Afrika Cup bondscoach was van Gambia, ziet een langer verblijf van de aanvaller in Rotterdam wel zitten, zo stelt hij tegenover het Algemeen Dagblad.

"Minteh is een talentvolle jongen en echt razendsnel'', vangt Saintfiet aan. "Hij maakt nog wel te vaak de verkeerde keuzes. Dat kan, hij is nog jong. Op dit moment is de stap naar Newcastle United te groot, denk ik. Hij moet zich nog verder ontwikkelen en dat kan bij Feyenoord uitstekend. Daar spelen ze aanvallend voetbal, daar hebben ze een uitstekende trainer in Slot. Het zou goed zijn als hij in Rotterdam bleef.''

Arne Slot liet recent ontvallen dat Minteh na wedstrijdbesprekeningen weleens apart genomen wordt, om te peilen of hij de instructies heeft meegekregen. Saintfiet laat weten hier niet verbaasd over te zijn. "Yankuba is een beetje een einzelgänger. Het was niet altijd makkelijk om tot hem door te dringen, maar zijn kwaliteiten zijn helder. De komende jaren bepalen veel. Misschien kan hij een basiskracht worden in de Premier League, misschien is Feyenoord wel zijn top. Met dat laatste is overigens ook niets mis."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!