Hoofd Russische bond over Promes: 'Ik ben sceptisch over de Nederlandse rechtbank'

Hoofd Russische bond over Promes: 'Ik ben sceptisch over de Nederlandse rechtbank'

12 maart - 09:15
250

Alexander Dyukov, de hoogste man van de Russische voetbalbond, heeft gereageerd op de veroordeling van Quincy Promes. Dyukov plaatst vraagtekens bij het Nederlandse rechtssysteem en is van mening dat Spartak Moskou over het lot van de buitenspeler moet beslissen. 

Op een internationaal evenement in Rusland word Dyukov geconfronteerd met de situatie van Promes, die nog altijd in Dubai onder huisarrest staat. "Van voetballers verwachten wij gedrag waardoor ze een voorbeeld zijn voor fans en jonge voetballers", vertelt hij aan onder meer SportExpress. "In dit geval is het juridische component van belang. In de context van de strafzaken die in Nederland zijn aangespannen, is het moeilijk om iets te zeggen. Ik heb een zekere scepsis tegenover het rechtshandhavingssysteem en de rechterlijke autoriteiten in Nederland."

"We moeten uitgaan van het rechtssysteem dat de beslissing heeft genomen", vervolgt Dyukov. "Als de beslissing wordt genomen door het Russische rechtssysteem, mag de voetballer niet spelen. Wat de buitenlandse rechtbanken betreft... Er bestaat er een zekere scepsis ten opzichte van die rechtbanken. Elke zaak moet afzonderlijk worden bekeken."

Volgens het hoofd van de Russische bond is het aan Spartak Moskou om te bepalen of Promes nog deel uit moet maken van het team. "De club moet er eerst achter komen en voor zichzelf een beslissing nemen of het verblijf van Promes in het team acceptabel is of niet."

Promes verblijft op dit moment nog in Dubai. Hij zit daar vast vanwege betrokkenheid bij een verkeersongeluk. In Nederland is de voormalig speler van onder meer Ajax en FC Twente veroordeeld tot zes jaar cel wegens cocaïnesmokkel. Ook werd Promes veroordeeld voor een steekpartij op een feest in Abcoude.