Maatsen praat in Engeland over Chelsea-exit: Soms is het niet eerlijk

Maatsen praat in Engeland over Chelsea-exit: "Soms is het niet eerlijk"

13 maart - 12:05 Laatste update: 17:30
8

Ian Maatsen heeft geen spijt van zijn vertrek bij Chelsea. Desondanks was het in eerste instantie wel zijn plan om in Londen te blijven. Maatsen maakte afgelopen zomer op huurbasis de overstap naar Borussia Dortmund

"Mijn plan was om bij Chelsea te blijven", begint Maatsen tegenover The Guardian. "Ik had vertrouwen in Chelsea, maar de druk waar ze onder staan maakte het soms moeilijk voor de manager om iedereen te laten spelen. Vooral jonge talenten met potentieel. Hij (Mauricio Pochettino, red.) moet beslissingen nemen voor het team. Daar moet je als jonge speler mee omgaan. Soms is het niet eerlijk, maar misschien is het de beste beslissing voor de club en andere teamgenoten. Dat respecteer ik ook. Alleen, ik wil gewoon voetballen."

Een vertrek was daardoor onvermijdelijk. "Dat was uiteindelijk de beste oplossing voor mij" vertelt de Nederlander. "Het was een grote club waar jonge spelers zich kunnen ontwikkelen. Ze hebben hier spelers gehad als Jude Bellingham, Achraf Hakimi en Ousmane Dembélé. Ik ben heel blij om hier te zijn."

In Duitsland timmert Maatsen flink aan de weg. Als vaste linksback maakt de Nederlander furore in het Signal Iduna Park. Bij Chelsea zag het er anders uit. Pochettino maakte gebruik van de veelzijdigheid van Maatsen. Iets wat hem achteraf misschien juist tegenwerkte, denkt de Nederlander. "Ik zie mezelf als een linksback. Allereerst moet ik ervoor zorgen dat ik defensief sterk ben. De bonus is dat ik aan kan vallen en eventueel op meerdere posities kan spelen. Ik voel me vrij als ik speel. In Dortmund word ik ook vrijgelaten", aldus Maatsen.