Van 't Schip: 'Daar sukkelt Brobbey mee, dat gaat ene keer beter dan de andere'

Van 't Schip: 'Daar sukkelt Brobbey mee, dat gaat ene keer beter dan de andere'

13 maart - 19:36
22

Over het meespelen van Brian Brobbey in de Conference League-wedstrijd tegen Aston Villa bestaat nog enige onzekerheid bij Ajax. John van 't Schip is hoopvol, maar houdt nog wel een slag om de arm.

"Hij staat er goed voor, alleen je weet het met Brian niet altijd", vertelt Van 't Schip op de persconferentie, daags voor de return in de achtste finale van de Conference League. "Hij sukkelt een beetje met zijn spieren en zijn knie. Dat gaat de ene keer heel goed en de andere keer heeft hij daar meer last van. Dus ja, we moeten dat steeds goed bekijken. Maar zoals het er nu naar uitziet is hij morgen (donderdag, red.) in ieder geval klaar om te beginnen en hopelijk ook lang in het veld te staan."

Van 't Schip is voor de camera van ESPN nog wel een klein beetje terughoudend. "Het is continu overleggen in hoeverre hij inzetbaar is. Dat kan in een dag veranderen, in zijn huidige staat." Het is gezien zijn fitheid de vraag in hoeverre het verstandig is voor de 22-jarige spits om zich af te melden voor Oranje. "Dat heeft hij de vorige keer ook gedaan", weet de Ajax-trainer. "Maar ik neem aan dat hij richting het EK wil. Het is een heel moeilijke keuze."

Brobbey begon zondag uit voorzorg op de bank in het Eredivisie-duel met Fortuna Sittard. Hij viel in en tekende voor de 2-2, maar kon duur puntenverlies van de Amsterdammers niet meer voorkomen. Ajax en Aston Villa trappen donderdag om 21.00 uur af op Villa Park.