Janssen laakt tactische aanpak Bosz: 'Verzint een plan en het werkt totaal niet'

Janssen laakt tactische aanpak Bosz: 'Verzint een plan en het werkt totaal niet'

14 maart - 09:05 Laatste update: 09:05
87

Theo Janssen is niet te spreken over de tactiek die Peter Bosz en zijn PSV hanteerden in de verloren wedstrijd tegen Borussia Dortmund (2-0). De analist zag toe hoe PSV grip op de wedstrijd kreeg toen de tactiek werd aangepast, maar volgens Janssen hadden de Eindhovenaren zo aan de wedstrijd moeten beginnen, zo geeft hij aan bij RTL7.

"Daar gaan we aan voorbij, maar de eerste helft was het heel slecht. Het drukzetten ging niet goed", stelt Janssen. "Dan heb je dus twee weken om je voor te bereiden op deze wedstrijd en hoe je Dortmund pijn kan doen. Dan verzin je een plan en werkt dat totaal niet. Dat is wel pijnlijk."

Toen Bosz Jerdy Schouten naar het middenveld verschoof, zag Janssen PSV meer grip krijgen op Dortmund. "Toen ging het lopen. Misschien hadden ze dat vanaf het begin moeten doen. Dat hebben ze niet gedaan en dat is een verspilde kans", zo oordeelt Janssen, die kritisch is over het interview van Bosz na afloop. "Hij zegt dus niet dat hij zo had moeten beginnen. Dat had hij wel moeten doen. De laatste vijftig minuten was PSV inderdaad de betere. Daarvoor niet."