ED onthult 'boete' die Bayern moet betalen om PSV-deal te blokkeren

ED onthult 'boete' die Bayern moet betalen om PSV-deal te blokkeren

17 maart - 07:55
77

PSV wil naast Sergiño Dest nog een andere huurling aan boord houden met Malik Tillman. Het Eindhovens Dagblad weet wel dat Bayern München het laatste woord heeft over de 21-jarige Amerikaanse spelmaker.

De regionale krant weet dat PSV komende zomer een volgende stap wil zetten en bespreekt wat er kan en moet veranderen in de selectie. 'Veel hangt straks af van een langer verblijf of eventueel vertrek van Joey Veerman. Gaat hij naar een buitenlandse club, dan is een directe versterking noodzaak voor PSV en dat geldt ook in het geval van Malik Tillman', schrijft het ED onder meer.

PSV wil de Amerikaanse international behouden en beschikt over een koopoptie van waarschijnlijk ruim twaalf miljoen euro. Bayern moet nog wel akkoord gaan met een definitieve transfer. De Bundesliga-grootmacht kan een overstap van Tillman naar PSV blokkeren door een 'boete' van drie miljoen euro te betalen.

Het ED verwacht dat het middenveld verder niet al te veel mutaties ondergaat. Jerdy Schouten lijkt sowieso te blijven en Ismael Saibari, Guus Til en Mauro Júnior hebben nog een doorlopend contract. De Braziliaan lijkt wel te moeten verlengen, want in zijn geval ligt hij nog maar één jaar vast. Daarnaast moeten Isaac Babadi en Tygo Land zien aan te haken bij het elftal van Peter Bosz.

Patrick van Aanholt werd dit seizoen ook al een aantal keer op het middenveld geposteerd. De van origine linksback is gehuurd van Galatasaray, maar is komende zomer transfervrij. 'De kans dat Van Aanholt na dit seizoen tegen de huidige voorwaarden nog blijft, lijkt ook met de dag kleiner te worden. Hij komt namelijk amper nog in actie.'

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!