Laatkomer Sahraoui start niet tegen Feyenoord: 'Ergens een grens trekken'

Laatkomer Sahraoui start niet tegen Feyenoord: 'Ergens een grens trekken'

17 maart - 14:45 Laatste update: 18 maart - 08:32
25

Osame Sahraoui begint zondagmiddag om disciplinaire redenen op de bank bij sc Heerenveen - Feyenoord. De aanvaller van de Friezen is onlangs, niet voor het eerst, te laat gekomen. Dat heeft trainer Kees van Wonderen hem niet in dank afgenomen. 

Sahraoui is dit seizoen een van de smaakmakers bij Heerenveen. Het feit dat zijn naam niet op de basisopstelling prijkte, kwam dan ook als een verrassing. Van Wonderen legt vlak voor de aftrap aan ESPN uit waarom hij de Noorse dribbelaar heeft gepasseerd. "Je werkt in een team en dan moet je je aan de regels houden. Het kan een keer niet lukken, maar niet herhaaldelijk. Dan bedoel ik het op tijd komen en afspraken nakomen. Dat is de reden dat we niet met hem beginnen", vertelt de trainer. 

"Het is doodzonde, het is namelijk een speler met meerwaarde voor ons", vervolgt Van Wonderen, geen moment overwogen heeft om Sahraoui alsnog op te stellen tegen Feyenoord. "Dan is het hek van de dam. Je moet ergens een grens trekken. Helaas zeg ik erbij."

Sahraoui zit overigens wel gewoon bij de selectie. Van Wonderen wil van een mug ook weer geen olifant maken. "Het is een jonge jongen. Dat moeten we ook niet vergeten. Hopelijk hebben ze er dan in de toekomst wat aan gehad."