Utrecht dendert ongenaakbaar door en doorbreekt ook de ongeslagen reeks van NEC

Utrecht dendert ongenaakbaar door en doorbreekt ook de ongeslagen reeks van NEC

17 maart - 16:21
42

FC Utrecht heeft zondag een einde gemaakt aan de ongeslagen reeks van NEC. De Nijmegenaren hadden al vijf wedstrijden niet verloren, maar tegen de ploeg van Ron Jans gingen ze de boot in. Sam Lammers was de enige doelpuntenmaker van de dag.

Jans koos voor winteraanwinst Niklas Vesterlund als rechtsback in de basiself tegen NEC. Mark van der Maarel, de routinier die eerder deze week zijn voetbalpensioen aankondigde, begon als wissel. Wel was er een basisplaats voor Zidane Iqbal en Marouane Azarkan. Zij vervingen Oscar Fraulo en Victor Jensen. Bij NEC keerden Calvin Verdonk en Bart van Rooij terug in de basis, net als Lasse Schone.

In het eerste bedrijf vielen er kansen voor allebei de ploegen. Wel was al duidelijk wie één van de gevaarlijkste spelers op het veld was: Souffian El Karouani. De linksback van Utrecht was aanwezig op de gehele linkerkant en draaide Van Rooij bij tijd en wijle helemaal dol. Bij NEC kregen Verdonk en Sontje Hansen ook een aantal kansen, maar een goal viel er voor rust niet.

Na ongeveer een uur spelen was het wel raak voor de Domstedelingen. El Karouani kwam wederom door langs de linkerkant en leverde een ragfijne assist af aan Sam Lammers. De spits zorgde daarmee voor de openingstreffer. Het lukte Utrecht om de voorsprong te houden en zo de drie punten in De Galgenwaard te houden. De Domstedelingen staan daarmee stevig op plek acht in de Eredivisie, terwijl NEC nog altijd met drie punten meer op plek zes staat.