Helemaal officieel: in dit tenue gaat het Nederlands elftal spelen op het EK

Helemaal officieel: in dit tenue gaat het Nederlands elftal spelen op het EK

18 maart - 09:10 Laatste update: 09:36
68

Het tenue waarin het Nederlands elftal op het EK gaat spelen, is maandagochtend bekendgemaakt. Komende vrijdag, als Schotland de eerste sparringpartner is op weg naar het eindtoernooi in Duitsland, wordt het shirt voor het eerst gedragen.

Het oranje shirt bevat een kroon in de kraag en is volgens Nike 'een statement van minimalisme en geometrie, gekenmerkt door drie subtiele tinten blauw'. De bekendmaking door de KNVB is symbolisch: Ronald Koeman droeg het shirt over aan Frenkie de Jong, zoals Rinus Michels dat ooit ook deed bij de huidige bondscoach voorafgaand aan het gewonnen EK van 1988.

Tekst gaat verder onder de video

"Het is een eer om met dit thuistenue een nieuw hoofdstuk in het Nederlandse voetbal te beginnen", vertelt Koeman. "Het Oranje-shirt symboliseert niet alleen onze geschiedenis, maar ook onze toekomstige prestaties op het veld. We hopen dat onze fans het met evenveel trots zullen dragen als wij er op het veld mee zullen spelen."

De Jong: "Het is fantastisch om op deze manier het nieuwe thuisshirt te ontvangen, vooral op een manier die zoveel betekenis heeft voor de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Helaas ben ik er bij het debuut van dit Oranje-shirt niet bij (door een blessure, red.), maar ik kijk ernaar uit om het tijdens EURO2024 te dragen. Hopelijk komen we tot dezelfde prestaties als in 1988."