Afmelding bij Die Mannschaft: geen duel met Oranje door amandelontsteking

Afmelding bij Die Mannschaft: geen duel met Oranje door amandelontsteking

19 maart - 12:15
13

Duitsland kan in de oefenwedstrijden tegen Frankrijk en het Nederlands elftal niet beschikken over Aleksandar Pavlovic. De negentienjarige middenvelder van Bayern München kampt met een amandelontsteking.

Pavlovic werd voor het eerst opgeroepen voor Die Mannschaft, maar zal zijn debuut moeten uitstellen. De controleur kan vrijdag niet in actie komen tegen Frankrijk en mist ook het duel met Oranje van volgende week dinsdag. Pavlovic, die over een dubbel paspoort beschikt, had deze interlandperiode ook een uitnodiging van Servië op zak. Hij besloot zich te melden bij de nationale ploeg van Duitsland.

Dit seizoen beleeft Pavlovic zijn doorbraak bij Bayern. Hij deed tot dusver in dertien Bundesliga-wedstrijden mee en scoorde daarin tweemaal. Het talent speelt sinds 2011 bij Bayern en doorliep de gehele jeugdopleiding van Der Rekordmeister. In het verleden speelde hij twee jeugdinterlands voor Duitsland.

Duitsland en Oranje staan volgende week dinsdag in Frankfurt tegenover elkaar. Het Nederlands elftal speelt vrijdag eerst in Amsterdam tegen Schotland.