Belgische salonremise heeft gevolgen: trainer per direct op straat gezet

Belgische salonremise heeft gevolgen: trainer per direct op straat gezet

19 maart - 13:30
64

Een opvallend trainersontslag in België: Rik de Mil, eindverantwoordelijke van KVC Westerlo, is op straat gezet. De reden? Een salonremise tegen Racing Genk.

Westerlo en Genk gooiden het afgelopen weekend in de slotminuten bij een 1-1 stand op een akkoordje. De thuisploeg was door een remise veilig, omdat Charleroi met 5-0 achterstond tegen KAA Gent. Genk had aan een gelijkspel voldoende om zich te plaatsen voor de kampioenspoule. Dat De Mil geen intentie meer toonde om te voetballen, komt hem duur te staan.

'De club betreurt tot deze maatregel te moeten overgaan, maar kan niet aanvaarden dat haar waarden en normen in twijfel zouden worden getrokken', schrijft Westerlo op de clubkanalen over het ontslag. De Mil stond pas sinds december vorig jaar aan het roer bij Westerlo. Wie hem opvolgt, is nog onduidelijk.

Na het duel met Genk ontkende De Mil dat hij het bewust op een akkoordje had gegooid. "Spelers praten met elkaar en dan gebeurt dit. Misschien was het niet de ideale afsluiter van de wedstrijd, maar laat ons die slotminuten gewoon vergeten."