Onthulling uit Oranje-kamp: 'Koeman wilde me naar Feyenoord halen'

Onthulling uit Oranje-kamp: 'Koeman wilde me naar Feyenoord halen'

20 maart - 10:12
17

Het had niet veel gescheeld of Virgil van Dijk had ruim tien jaar verleden voor Feyenoord gespeeld. Ronald Koeman, toenmalig trainer van de Rotterdammers, wilde de aanvoerder van het Nederlands elftal naar De Kuip halen, zo vertelt Van Dijk.

Van Dijk koestert de verstandshoudingen met verschillende trainers met wie hij heeft gewerkt. Zo ook met Dick Lukkien, die zijn trainer bij Jong FC Groningen was. "Af en toe hebben we nog contact, dat vind ik belangrijk", laat hij optekenen door Voetbal International. "Ik kwam ooit naar Groningen uit een thuissituatie waarin er voor me werd gezorgd en opeens belandde ik in een situatie dat ik het zelf moest uitvinden. Dan heb je goede begeleiding nodig en die gaf Dick me. Later deed Koeman hetzelfde."

Koeman en Van Dijk hebben een rijk verleden samen. Zo werkten de twee samen bij Southampton en verspreid over twee periodes bij Oranje. "Hij wilde me van Groningen naar Feyenoord halen, alleen vonden ze me toen te duur", onthult de verdediger. "Later pikte hij me op bij Celtic toen hij trainer werd van Southampton en niet heel lang daarna meldde Liverpool zich. Het had zo moeten zijn. Alles gebeurt met een reden."

Van Dijk gelooft erin dat sommige dingen in het leven lopen zoals ze horen te lopen. "Wanneer je als jonge jongen bij FC Groningen speelt, is een stap naar de Nederlandse top logisch, de traditionele route", zegt hij. "Maar de top drie was niet overtuigd van mijn kwaliteiten, dus werd het Celtic. Die club durfde het wél aan met me en dat zorgde ervoor dat ik een stap moest maken die misschien best een paar vraagtekens met zich meebracht."