Bakayoko wekt verbazing bij teamgenoten België: 'Zei me plots waar ik moest lopen'

Bakayoko wekt verbazing bij teamgenoten België: 'Zei me plots waar ik moest lopen'

21 maart - 15:37 Laatste update: 15:45
57

Thomas Meunier, de rechtervleugelverdediger van Trabzonspor, is onder de indruk van Johan Bakayoko bij de Belgische ploeg. De verdediger staat bij De Rode Duivels op het trainingsveld met Jeremy Doku en Johan Bakayoko. De 32-jarige Meunier wordt gevraagd hoe het is om met deze talenten te trainen.

Meunier is onder de indruk van de vleugelflitsers van België, maar hij wil ze nog niet onder de besten der aarde scharen. "Ik heb nog nooit met trillende benen op het veld gestaan. Voetbal is een teamsport, desnoods moeten de anderen maar komen helpen. De enige die me echt kon doen afzien, was Neymar, maar dat niveau halen Doku en Bakayoko niet. Nog niet", citeert Het Belang van Limburg Meunier.

De verdediger, die deze zomer nog werd aangeboden bij Feyenoord, denkt dus niet dat het uitgesloten is dat Doku en Bakayoko dit niveau halen. Volgens de routinier hebben de talenten tijd nodig om zich verder te ontwikkelen. "Ze hebben zó veel talent. Zó veel zelfvertrouwen ook. Maar geef ze de tijd: ze zijn jong, komen bij wijze van spreken net kijken", geeft Meunier aan.

Meunier vindt dat de houding en zelfverzekerdheid van de twee aanvallers wel een groot voordeel is. "Ik was vroeger terughoudend, maar zij kennen geen stress. Ze stralen uit dat ze al alles hebben meegemaakt. Dat is niet slecht. Daarnet op training vormde ik de rechterflank met Bakayoko. Plots begon hij me te zeggen waar ik moest lopen. Top natuurlijk."