Twente verliest nog een vleugelflitser: na Smal vertrekt ook Brenet na dit seizoen

Twente verliest nog een vleugelflitser: na Smal vertrekt ook Brenet na dit seizoen

23 maart - 09:30 Laatste update: 26 maart - 17:02
123

Joshua Brenet wil na dit seizoen de overstap maken naar een andere club. FC Twente biedt hem de mogelijkheid en laat de verdediger transfervrij uit zijn contract lopen.

Ricky van Wolfwinkel, Joshua Brenet, Gijs Smal en Michal Sadilek liepen allen uit hun contract bij Twente. Bij laatstgenoemde is de optie voor een extra jaar gelicht, meldt de club op de eigen website. Ook Van Wolfswinkel en de Tukkers willen graag met elkaar door en zijn daarover in gesprek.

Brenet wil een volgende stap in zijn carrière zetten. Twente biedt hem die mogelijkheid en legt hem geen nieuw contract voor. Brenet is buiten zijn blessures om, uitgegroeid tot een absolute basiskracht in het elftal van Joseph Oosting. Eerder werd al bekend dat Gijs Smal zal vertrekken uit Enschede. Feyenoord zou al een akkoord hebben bereikt met de verdediger. Twente raakt daarmee beide backs en twee basisspelers kwijt.

De contracten van Przemyslaw Tyton, Issam El Maach en Sam Karssies worden verder nog verlengd. De doelmannen zijn tot medio 2025 verbonden aan Twente. Alec van Hoorenbeeck wordt dit seizoen gehuurd van KV Mechelen. Twente is van plan de optie tot koop voor hem te lichten.