Assistenten van Bosz loven Duits international: 'Die gaat 100 miljoen opleveren'

Assistenten van Bosz loven Duits international: 'Die gaat 100 miljoen opleveren'

26 maart - 07:33 Laatste update: 09:02
24

Hendrie Krüzen en Rob Maas waarschuwen Oranje voor de Duits international Florian Wirtz. De twee assistenten van Peter Bosz werkten in zijn tijd bij Bayer Leverkusen samen met de middenvelder en de twee raken dan ook niet uitgepraat over zijn kwaliteiten.

"Dit is een jongen die de hele voetbalwereld aan zijn voeten heeft", vertelt Krüzen tegenover De Telegraaf over het toptalent. "Het zou me niets verbazen als Xabi Alonso na dit seizoen naar Bayern München gaat en Wirtz dan meeneemt. Dit seizoen is hij ijzersterk voor Leverkusen. Hij heeft oog voor de ruimtes en als hij inspeelt en doorbeweegt is hij bijna niet af te stoppen. Hij speelt in dit geweldige Leverkusen een cruciale rol", is ook Maas lovend.

Krüzen is inmiddels geen assistent van Bosz meer bij PSV. Hij is werkzaam bij Heracles Almelo, terwijl Maas nog altijd assistent van de trainer is in Eindhoven. Maas durft over Wirtz wel een voorspelling te doen qua transferwaarde. "Dit wordt een speler die honderd miljoen euro op gaat brengen. Voor zo’n speler willen topclubs zeker zo’n bedrag betalen. Wirtz liet zich op zijn zeventiende al horen en coachte zijn medespelers bij Leverkusen."

Bekijk #DoneDeal met Ole Romeny hieronder of luister op Spotify!