Advocaat Memphis eist rectificatie Mexicaans medium na wild gerucht: 'Nepnieuws'

Advocaat Memphis eist rectificatie Mexicaans medium na wild gerucht: 'Nepnieuws'

26 maart - 17:07 Laatste update: 17:11
84

Sébastien Ledure, de advocaat van Memphis Depay, is kraakhelder: de Oranje-international heeft de borgtocht van Dani Alves niet gefinancieerd. Ledure spreekt stellig van 'nepnieuws'.

Dinsdag dook er in Mexico een gerucht op over Memphis. Gesteld werd dat de aanvaller Alves zou hebben geholpen met het betalen van zijn borgtocht. De voormalig rechtsback had één miljoen euro nodig om tijdelijk vrij te komen, in afwachting van het hoger beroep in een verkrachtingszaak. In gesprek met het Spaanse Telecinco reageert Ledure, die Memphis juridisch bijstaat, op die berichtgeving. "Dit is nepnieuws, het is helemaal niet waar."

De zaakwaarnemer eist namens Memphis een rectificatie. Dat verzoek lijkt gericht te zijn aan TUDN, het medium dat het gerucht de wereld in bracht. De aanvaller van Atlético Madrid kent Alves nog van zijn periode bij FC Barcelona. In het seizoen 2021/22 speelden de twee samen. Memphis en Alves raakten goed bevriend. Alves sloot zijn loopbaan een jaar geleden af bij met Mexicaanse UNAM Pumas.