'Ik moet ermee dealen dat de beste speler van Oranje op mijn positie staat'

'Ik moet ermee dealen dat de beste speler van Oranje op mijn positie staat'

26 maart - 23:49 Laatste update: 27 maart - 00:42
71

Joey Veerman is blij met het feit dat hij dinsdagavond in Frankfurt voor zijn eerste Oranje-doelpunt heeft kunnen tekenen. De middenvelder van PSV, die aangeeft er mee te moeten leven dat uitgerekend op zijn positie de beste speler van het Nederlands elftal rondloopt, vierde zijn treffer vrij ingetogen. 

Veerman kreeg de bal na vier minuten spelen op een presenteerblaadje van Memphis, en plaatste de bal vervolgens heel beheerst in de hoek: 0-1. "Ik heb een tijdje geleden voor het laatst een goal gemaakt", vertelt Veerman bij de NOS. "Volgens mij uit tegen FC Twente (25 november, red.). Het was al een tijdje geleden, dus het werd wel weer eens een keer tijd."

Als de middenvelder geconfronteerd wordt met de beelden van zijn goal, lijkt hij ietwat verbaasd. "Op dat moment zit je in een soort bubbel als je je eerste goal voor Nederland maakt. Normaal juich ik altijd heel intens als ik scoor, maar dat was volgens mij nu een beetje rustig. Ik denk dat ik gewoon heel blij van binnen was."

Veerman stond links op het middenveld. Dat hij een basisplaats had, kwam mede door de afwezigheid van de geblesseerde Frenkie de Jong. De rechtspoot hoopt van harte dat hij deel uitmaakt van de definitieve EK-selectie, maar weet dat een plek bij de vaste elf lastig wordt. "Gelukkig kreeg ik het vertrouwen vandaag, en van de week (tegen Schotland, red.) ook het laatste half uur. Het is aan mij om het goed in te vullen. Maar ik moet ermee dealen dat de beste speler van het Nederlands elftal op mijn positie staat", besluit Veerman.