Derksen benadrukt dat hij geen gedragscursus doet: schorsing dreigt voor analist

Derksen benadrukt dat hij geen gedragscursus doet: schorsing dreigt voor analist

27 maart - 21:54 Laatste update: 22:52
257

Johan Derksen heeft in Vandaag Inside duidelijk gemaakt dat hij geen gedragscursus gaat doen. De heren van het bekende programma moeten de cursus voor 12 april doen, anders staan ze twee maanden op non-actief, werd dinsdag in de uitzending bekend.

"Ik heb in de eerste plaats geen cursus ontvangen", luidt de uitleg van Derksen over het gedragsexamen dat Talpa-medewerkers moeten doen. "Ik heb voor mezelf wel uitgemaakt, ik ben nu 75 jaar en zit 55 jaar in de mediawereld. Ik ben als jongste bediende begonnen en als hoofdredacteur een intimiteitencommissie meegemaakt. Als creatief directeur ben ik gestopt. Ik wil niet lastig gevallen door jongelui die dit eisen."

Derksen gaat nog even verder over de cursus die hij dus niet ziet zitten. "Die jongelui bedenken dit en komen dan met eisen en examentjes. Als de directie nou slim is, vergeten ze mij dat ding door te sturen. Als het een zaak wordt, heeft niemand daar wat aan. Ik doe aan die gekkigheid niet mee", vertelt Derksen, terwijl er applaus klinkt uit de Vandaag Inside-studio.

De analist denkt niet dat de cursus van hogere hand komt. "Het is een eis van buiten natuurlijk. Als ik al 55 jaar ongeschonden in de media loop, dan hoef ik op mijn 75e geen examen meer te doen." De cursus die Wilfred Genee, René van der Gijp en Derksen nog niet hebben gedaan is er één over grensoverschrijdend gedrag. Talpa heeft deze cursus in het leven geroepen vanwege de misstanden bij The Voice of Holland.

Luister hieronder of op Spotify de nieuwste #DoneDeal met FC Utrecht-technicus Ole Romeny, of kijk de aflevering op YouTube!