Bayern en Liverpool vissen achter het net: Alonso blijft bij Bayer Leverkusen

Bayern en Liverpool vissen achter het net: Alonso blijft bij Bayer Leverkusen

29 maart - 14:08 Laatste update: 14:13
33

De kogel is door de kerk: Xabi Alonso blijft Bayer Leverkusen trouw. De 42-jarige Spanjaard bevestigt op het persmoment van vrijdag dat hij 'de belangrijke beslissing' heeft gemaakt en ook volgend seizoen trainer van Die Werkself is.

"Ik heb een goede meeting gehad met de clubleiding van Bayer Leverkusen. Ik heb de mensen verteld dat ik blijf en doorga bij deze club", aldus Alonso. "Na veel verhalen over mijn toekomst, heb ik de interlandbreak gebruikt om te reflecteren en een besluit te nemen." De beslissing van Alonso betekent dat Bayern München en Liverpool achter het net vissen. "Dit is de plek waar ik moet zijn."

Alonso stelt bij Leverkusen nog niet klaar te zijn. "Ik wil de club en de spelers helpen te ontwikkelen. Alles is fantastisch hier." De voormalig middenvelder begon in 2022 aan zijn klus in Duitsland. Daarvoor was hij trainer van de beloftenploeg van Real Sociedad en jeugdtrainer bij Real. "Ik ben nog een jonge trainer. Dit is het beste besluit voor mij en mijn toekomst. Ik heb de tijd genomen, ik weet het zeker."

Met Leverkusen stevent Alonso af op het eerste landskampioenschap in de historie van de club. Met nog acht speelrondes voor de boeg bedraagt de voorsprong op naaste belager Bayern tien punten.

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!