Eredivisie-flops: Fortuna hofleverancier, PSV-tweetal na zeldzame uitglijder

Eredivisie-flops: Fortuna hofleverancier, PSV-tweetal na zeldzame uitglijder

1 april - 11:00
15

Speelronde 27 van de Eredivisie zit er weer op, en dus is het tijd voor de wekelijkse floplijst. Na de verrassende nederlaag bij NEC is PSV vertegenwoordigd met een tweetal. De hofleverancier is Fortuna Sittard, dat na een wanvertoning op Het Kasteel een drietal levert. 

Walter Benítez (PSV)
Bracht Joey Veerman in de problemen met een risicovolle pass, waaruit NEC een strafschop kreeg. Al moet een speler van het kaliber Veerman zich daar onderuit kunnen voetballen. De tweede Nijmeegse goal viel Benítez wel degelijk aan te rekenen. Iemand met zijn kwaliteiten moet zo'n bal beter verwerken.

David Min (RKC Waalwijk)
Deed tegen sc Heerenveen niet wat een spits betaamt: scoren. Daar had de aanvaller van RKC, waar in de strijd tegen degradatie de mogelijkheden enorm schaars zijn, wel degelijkheid kunnen doen. In openingsfase kreeg hij alle tijd en ruimte om Mickey van der Hart te verschalken, maar Min faalde.

Luuk de Jong (PSV)
Had net als vrijwel heel PSV niet zijn dag bij NEC. De spits kreeg vlak voor tijd de kans om de spanning terug te brengen in de wedstrijd, maar zag zijn matige poging gekeerd worden door Jasper Cillessen.

Deroy Duarte (Fortuna Sittard)
Fortuna beleefde een totale off-day bij Sparta, en Duarte was een van de grootste dissonanten aan Limburgse zijde. De middenvelder had geen antwoord op de aanvalsdrift van Arno Verschueren, en deed ook aan de bal weinig tot niets vruchtbaars.

Darius Johnson (FC Volendam
De vleugelspeler van Volendam deed uit bij Almere City eigenlijk niets goed. Johnson grossierde balverlies. Iets meer dan de helft van zijn passes kwamen aan. Ruim twintig minuten voor tijd haalde trainer Regillio Simons hem naar de kant. 

Justin Lonwijk (Fortuna Sittard)
Speelde een erg matige wedstrijd tegen Sparta. De middenvelder kwam totaal niet in het spel voor, en zodra dat wel gebeurde maakte hij de verkeerde keuzes. Meest opvallend nog was dat er eigenlijk twee Lonwijks' op het veld stonden. Pas tien minuten na rust viel de arbiter op dat Ragnar Oratmangoen het shirt van zijn teamgenoot aan had. Het zei alles over het gebrek aan scherpte bij Fortuna.

Nicolas Isimat-Mirin (Vitesse)
Vitesse zakte ver terug tegen AZ, maar gaf ondanks dat erg veel weg. Dat kwam mede ook door Isimat-Mirin, die vaak te laat kwam en geklopt werd op snelheid. Zo ook bij de 2-0 van AZ, toen hij niet doortastend genoeg reageerde. 

Stijn van Gassel (Excelsior)
Excelsior incasseert de laatste weken wel heel makkelijk doelpunten, zo ook in Deventer. De 1-0 viel Van Gassel niet echt aan te rekenen, maar bij de 2-0 greep de doelman op wel heel pijnlijke wijze naast de bal. 

Rodrigo Guth (Fortuna Sittard)
De Braziliaan had niet zijn dag op Het Kasteel. Guth stond erbij en keek ernaar toen Sparta zich fraai naar de 2-0 voetbalde, en vergat even later een bal aan te nemen, waardoor spits Tobias Lauritsen de 3-0 tegen de touwen kon schieten.