João Félix tipt City-ster: Hij vraagt mij naar Barcelona, ik zou hem halen

João Félix tipt City-ster: "Hij vraagt mij naar Barcelona, ik zou hem halen"

4 april - 18:15 Laatste update: 21:05
3

Als het aan João Félix ligt, dan speelt hij volgend jaar samen met landgenoot Bernardo Silva bij FC Barcelona. De flegmatieke aanvaller geeft hoog op van de kwaliteiten van de spelmaker van Manchester City.

Bernardo Silva staat al langer in de belangstelling van Barça, dat hem zich tot dusver niet kon veroorloven. Donderdag wees Fabrizio Romano er echter nog maar eens op dat komende zomer een transferclausule in werking treedt. De 88-voudig Portugees international is straks voor 58 miljoen euro op te pikken bij Manchester City.

Wedden

Meer odds

Félix hoeft er niet lang over na te denken. "Als ik één dag Deco (sportief directeur Barça, red.) mocht zijn, dan zou ik zonder enige twijfel Bernardo Silva contracteren", zegt de van Atlético Madrid gehuurde linksbuiten tegen Jijantes. "Laat ze hem maar halen. Heb je hem zien spelen? Hij is nog beter als persoon. Hij is van de generatie van Cancelo. Nu gaan spelers mee tot ze 35, 36 jaar oud zijn."

Félix onthult bovendien dat Silva interesse toont naar het leven in Spanje. "Zijn schoonzus woont hier en hij vraagt ​​mij naar Barcelona, over hoe de dingen hier zijn, het klimaat, fiscale kwesties... Ik vertel dat het hier perfect voor hem is!"

De dribbelaar ziet nog wel wat beren op de weg. "Ik denk niet dat Manchester City zal meewerken. Maar voor 50 miljoen zou ik hem halen en voor 60 à 70 miljoen ook. Hij is het waard." Overigens is de toekomst van Félix bij Barça ook nog ongewis. Hij hoopt dat de Spaanse topclubs een akkoord bereiken.