Rvc-lid Blind heeft slecht nieuws voor Ajax-fans: 'Ja, je moet je zorgen maken'

Rvc-lid Blind heeft slecht nieuws voor Ajax-fans: 'Ja, je moet je zorgen maken'

7 april - 21:25
121

Danny Blind heeft zich zondagavond in de studio van Ziggo Sport uitgelaten over de crisis bij Ajax. Blind, die op dit moment lid is van de raad van commissarissen bij de Amsterdammers, is duidelijk: fans van Ajax maken zich terecht zorgen over de club. 

Ajax verloor zondag met 6-0 van Feyenoord, zag ook Blind. "Ik heb hem wel uitgekeken. Kijk, Ajax is een grote club. Alles wordt onder een vergrootglas gelegd. Als je er dan met 6-0 afgaat, dat is nog nooit gebeurd. Waar ik naar toe wil: het komt niet uit de lucht vallen. We zijn aan een matig seizoen bezig. We hebben afgelopen zomer een slechte transferwindow gehad, en ook het jaar daarvoor. Elke week is Ajax wel aan de beurt, en terecht. Als je dan naar De Kuip moet, dan weet je dat Feyenoord die intensiteit erin stopt. Als je daar niet goed op bent ingesteld, ga je eraf met 6-0." 

"Je hebt ergens naar toe gebouwd vanuit 2017/18", vervolgt Blind. "Alles was in balans met Tadic, Klaassen en Blind. Die laat je allemaal gaan. Uiteindelijk heb je het nog één jaar redelijk kunnen volhouden, maar als je die spelers allemaal verkoopt, en dan niet goed inkoopt, kom je in deze situatie. Dat is voor alles en iedereen heel moeilijk te verteren. En dan is het ook nog een onrustig aan de top."

Blind doelt daarmee op de schorsing van algemeen directeur Alex Kroes. "Dat is niet te bevatten. Je wacht vrij lang, men is bezig geweest hem eerder te halen. Dan hoop je in ieder geval weer rust en stabiliteit te krijgen naar de toekomst toe. Dan ben je er nog niet, maar dan kun je door. Als dat dan weer gebeurd, ga je weer terug naar af. Dat is waanzinnig, voor alles en iedereen. Deze zaak kent geen winnaar. Ajax verlies, Kroes verliest, de supporters verliezen." 

Kroes zou tot na de zomerse transferperiode verantwoordelijkheid dragen voor het technische beleid van Ajax. Hoe de club van plan is om zijn gemis op te gaan vangen, daar wil Blind niets over kwijt. Wel is hij over iets anders kraakhelder: Ajax-fans maken zich terecht zorgen. "Ja, tuurlijk moet je je zorgen maken. Dat is logisch. Als je kijkt naar waar we vandaan komen en ons nu bevinden, dan moet je je wel zorgen maken. Maar dat wil niet zeggen dat je de boel niet aan de praat moet zien te krijgen. Dat gaan we ook doen, dat is logisch", besluit Blind, die tot slot nadrukkelijk aangeeft zijn rol echt vanaf de achtergrond in te vullen. "Ik ben niet 24/7 bij Ajax, maar bemoei me er wel mee op de achtergrond. We zullen nu moeten zorgen dat de directie op orde komt."