Het regent onvoldoendes voor Ten Hag in Engelse pers: 'Dat is onhoudbaar'

Het regent onvoldoendes voor Ten Hag in Engelse pers: 'Dat is onhoudbaar'

14 april - 09:30 Laatste update: 15 april - 12:46
32

Het regent onvoldoendes in de Engelse media voor Erik ten Hag na het gelijkspel van Manchester United uit bij Bournemouth AFC (2-2). De Haaksberger komt steeds meer onder druk te staan bij The Mancunians, liep na een kritische vraag weg bij de persconferentie na afloop én kreeg ook nog een nieuwe social media-rel voor zijn kiezen.

Manchester United heeft dit seizoen last van veel blessureleed, waardoor Ten Hag ondanks de tegenvallende prestaties tegen Brentford en Liverpool dezelfde elf namen het veld in moest sturen tegen Bournemouth. Dat wordt hem niet in dank afgenomen door The Manchester Evening News. 'Dat was volledig ongegrond. De eerste helft van United was nog slechter dan tegen Brentford en Liverpool. Ten Hag wisselde proactief in de rust, maar werd uiteindelijk gered door een strafschop', aldus het lokale medium, dat hem beoordeelt met een 4.

'Miserabele opbrengst'
The Daily Mail
 is niet veel milder voor de Haaksberger. Door een vroeg doelpunt van voormalig Vitesse-spits Dominic Solanke en door een goal van Justin Kluivert kwam United tot twee keer toe op achterstand. 'Dat ligt ver onder de norm van een club die groot denkt met hun nieuwe eigenaren. Ten Hag weet maar al te goed dat Manchester United het Bournemouth veel lastiger had moeten maken dan ze nu hebben gedaan', schrijft het medium. Ten Hag wordt beoordeeld met een vijf. GOAL sluit zich aan bij dat cijfer. 'Dit was weer een onstuimige prestatie waarin ze eigenlijk hadden moeten verliezen. Drie punten uit vier wedstrijden is een miserabele opbrengst.'

Het elftal van Ten Hag werd volgens The Mirror een groot deel van de wedstrijd gedomineerd door Bournemouth. 'Ze tonen geen concrete tekenen van verbetering. Het beëindigen van de slechte reeks in een ellendig seizoen is allesbehalve dichtbij', klinkt het.

'Statistische puinhoop'
'Naast doelpunten is het veel gegaan over het aantal schoten dat United dit seizoen tegenkrijgt', gaat het blad verder. Ten Hag probeerde die kritiek af te wimpelen door uit te leggen dat United vaak diep verdedigt. 'Misschien zouden de fans meer begrip tonen als The Mancunians niet zo vaak worden afgestraft voor die aanpak en als ze statistisch gezien niet zo’n puinhoop waren.' United incasseerde tegen Bournemouth het 565e schot tegen van dit seizoen. Het hoogste aantal van een club in één seizoen sinds 2003-2004. 'Dat en het feit dat er nog zes wedstrijden te spelen zijn, is gewoon onhoudbaar.'

Door het gelijkspel tegen Bournemouth zakt Manchester United naar de zevende plaats in de Premier League. De kritiek op Ten Hag komt niet alleen vanuit de media. Ook de fans en Alejandro Garnacho uitten hun kritiek op de manager. Het is onbekend hoe de nieuwe eigenaren van de club tegenover de positie van Ten Hag staan. 

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: