Pastoor openbaart: 'Een tijdje geleden kwam iemand met een topclub naar mij toe'

Pastoor openbaart: 'Een tijdje geleden kwam iemand met een topclub naar mij toe'

18 april - 14:53
40

Alex Pastoor heeft een bewuste keuze gemaakt om te vertrekken bij Almere City. Dit heeft volgens de oefenmeester helemaal niets te maken met de club zelf. Hij is simpelweg zelf toe aan iets anders.

"Ik heb nog nooit zo lekker gewerkt als hier (bij Almere City, red.)", reageert Pastoor in gesprek met ESPN. "Het heeft veel meer te maken met hoe ik het vak beleef en welk beroep ik op mezelf en mijn gezin doe. Dat is iets waardoor ik nu liever even wat afstand doe van dit vak. Dat is eigenlijk iets dat al jaren door mijn hoofd spookt."

Het behoort wel tot de mogelijkheden dat Pastoor aan het voetbal verbonden blijft. "Er zijn natuurlijk diverse manieren waarop je van voetbal kunt genieten zonder dat je er direct bij betrokken bent", aldus de oefenmeester. Hij is eerder, en nu ook nog in mindere mate, een soort mentor geweest voor andere trainers. "Dat is iets wat ik heel leuk vind en waarbij je andere mensen kunt helpen. Je kunt ook denken aan dingen zoals het uitbouwen van de podcast. Misschien ga ik ook juist proberen iets heel anders te doen."

Pastoor is wel bereid om naar aanbiedingen te luisteren van grote clubs. "Op het moment dat een club van een niveau mij belt waar ik nog nooit heb gewerkt, dan zal ik al dit wat ik net gezegd heb moeten opschorten. Waarom? Omdat ik graag nog eens een keer op dat niveau zou willen werken", legt de trainer uit. "En omdat dat financieel een beter pensioen in het laatje brengt dan toen ik voetbalde in de tijd van de houten gulden. Als je diep in mijn hart kijkt, stap ik liever even terug. Of dat even dan inderdaad drie, vier of vijf maanden is of langer, dat weet ik nog niet."

Er zijn wel de nodige geïnteresseerde clubs in de diensten van Pastoor, maar de geschikte club is nog niet langsgekomen. "Een tijd geleden toen dit nog niet naar buiten was gebracht kwam er iemand met een topclub uit het buitenland naar me toe. Niet in de top drie competities", brengt Pastoor naar buiten. "Natuurlijk ben je dan als sportman gestreeld. Daarna komt het antwoord dat het me leuk lijkt om ooit nog eens te doen."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: