Nagelsmann bevestigt nieuws: 'Het is een grote eer en een besluit van het hart'

Nagelsmann bevestigt nieuws: 'Het is een grote eer en een besluit van het hart'

19 april - 11:17 Laatste update: 13:19
18

Nadat Bild meldde dat Julian Nagelsmann tot het WK van 2026 werkzaam blijft als bondscoach van Duitsland, werd het nieuws razendsnel bevestigd door de Duitse bond. Nagelsmann heeft zelf inmiddels ook gereageerd op zijn contractverlenging. 

"Het is een besluit van het hart", vertelt de 36-jarige coach op de site van de DFB. "Het is een grote eer om het nationale team te mogen trainen en met de beste spelers van het land te mogen werken. Met succesvolle, gepassioneerde prestaties hebben we de kans om een ​​heel land te inspireren. Het voorproefje van de twee overwinningen op Frankrijk en Nederland hebben mij erg geraakt. We willen samen een succesvol EK spelen in eigen land en ik kijk erg uit naar het WK."

De Duitse bond is in zijn nopjes met de contractverlenging, laat voorzitter Bernd Neuendorf weten. "Het is een krachtig signaal voor de DFB en het nationale team dat Nagelsmann bondscoach zal blijven ook na het EK thuis, omdat hij op het verlanglijstje staat van veel grote clubs in heel Europa. Maar het nationale team is voor Nagelsmann meer dan alleen een baan, het is een zaak die hem nauw aan het hart ligt."

Ook Rudi Völler, directeur van het nationale herenteam, reageert op de website van de bond. "We waren vóór de recente succesvolle internationale wedstrijden al absoluut overtuigd van Nagelsmann. Hij is een uitstekende coach, een tactische vos die niet alleen over grote voetbalkennis beschikt, maar ook elke speler kan inspireren en inspireren met zijn passie. Hij brandt voor het nationale team en voor succes. Ik ben erg blij dat we na de thuis-Europeaan samen verder gaan."

Met de contractverlenging van Nagelsmann bij de DFB is een sensationele terugkeer naar Bayern München definitief van de baan. Der Rekordmeister zoekt nog altijd naar een opvolger van Thomas Tuchel, die na dit seizoen vertrekt.