'Feyenoord pakt miljoenen: Liverpool breekt Nederlands record voor Slot'

'Feyenoord pakt miljoenen: Liverpool breekt Nederlands record voor Slot'

26 april - 09:38 Laatste update: 14:35
207

Arne Slot wordt de duurste trainer in de Nederlandse geschiedenis. Volgens Voetbal International hoopt Feyenoord tien tot vijftien miljoen euro te ontvangen van Liverpool.

Het is nog niet in kannen en kruiken, maar het lijkt inmiddels zeker dat Slot de overstap maakt naar Liverpool. Deze week werd een Engels pakket van negen miljoen euro afgeslagen door Feyenoord, dat echter inziet dat een breuk onvermijdelijk is. De Rotterdammers hopen met bonussen uit te komen op een bedrag tussen de tien en vijftien miljoen euro, schrijft VI.

Dat zou een record betekenen: nooit werd er zo veel geld betaald voor een Nederlandse trainer. Ronald Koeman ging in 2014 voor een slordige zes miljoen euro van Feyenoord naar Southampton. De huidige bondscoach van Oranje zal op korte termijn worden afgelost door Slot.

Slot laat er ondertussen geen misverstand over bestaan: hij wil naar Liverpool. "Ik heb absoluut de overtuiging dat Feyenoord en Liverpool eruit komen", aldus de trainer, die vorig jaar zijn contract in De Kuip tot medio 2026 verlengde. Daarin staat geen afkoopclausule.

De verwachting is dat Slot in de komende 48 uur wordt gepresenteerd door Liverpool, dat in hem de opvolger van Jürgen Klopp ziet. De Duitser neemt na negen seizoenen afscheid. Slot neemt één rechterhand mee naar Anfield: Sipke Hulshoff, tevens assistent van Koeman op het EK in Duitsland.