Liverpool-icoon waarschuwt Slot: 'Kijk naar hoe het Ten Hag is vergaan'

Liverpool-icoon waarschuwt Slot: 'Kijk naar hoe het Ten Hag is vergaan'

27 april - 10:17
113

Liverpool-icoon Graeme Souness waarschuwt Arne Slot om bij Liverpool niet dezelfde fouten te maken als Erik ten Hag bij Manchester United. De drievoudig Europa Cup 1-winnaar en vijfvoudig kampioen maakte in zijn beruchte column in de Daily Mail duidelijk welke valkuilen er voor de Nederlander liggen.

Souness ziet niet in de relatieve onervarenheid van Slot, maar de competitie waaruit hij afkomstig is de grootste zorg voor Liverpool-fans. 'We hoeven alleen maar te kijken naar hoe het Erik ten Hag, een stukje verderop in Manchester, is vergaan om te leren in welke valkuilen je kan belanden als je vertrouwt op spelers die in de Eredivisie zo goed leken', schrijft de oud-verdediger en trainer van Liverpool die een gehele pagina aan de komst van Slot wijdt.

Anthony, Donny van de Beek, André Onana, Lisandro Martinez, Memphis Depay, Hakim Ziyech en Davy Klaassen moeten het allemaal vergelden. 'Zij zijn allemaal spelers met grote reputaties, die geen potten konden breken in onze competitie. Terwijl ze wel in Nederland schitterde', stelt Souness.

Toch wil Souness een succes van Slot bij Liverpool niet uitsluiten. De oefenmeester moet volgens het Liverpool-icoon leren van de 'teleurstellende avonturen' van zijn voorgangers Frank de Boer, Ronald Koeman en Ten Hag. 'Slot moet het gaan opnemen tegen Pep Guardiola, Mikel Arteta en vele anderen. Hij komt hier niet met een grote reputatie binnen, maar dat betekent niet dat hij niet succesvol kan worden. Ik weet dat dit een andere tijd is, maar Arsene Wenger is het mooiste voorbeeld van iemand die zonder bekendheid aan de slag ging en naar de top is geschoten', besluit de Brit zijn column hoopvol.