Hofs waarschuwt Vitesse: 'Niet vergeten dat het al eerder mis had kunnen gaan'

Hofs waarschuwt Vitesse: 'Niet vergeten dat het al eerder mis had kunnen gaan'

27 april - 12:05
30

Nicky Hofs gelooft nog altijd in een positieve afloop voor Vitesse. Hoewel de crisis in Arnhem groter dan ooit is, ziet de assistent-trainer juist nu saamhorigheid ontstaan.

Hofs maakt de dramatische ontwikkelingen als assistent van trainer Edward Sturing van dichtbij mee. "Er zijn fantastische mensen aangesteld die vol energie voor een licentie gaan en er alles aan doen om de club gezond te maken, zodat we kunnen blijven bestaan. In heel Arnhem en omstreken dragen supporters en mensen van de businessclub een steentje bij. Die energie merk je bij iedereen. Dat vind ik typisch Vitesse", vertelt Hofs hoopvol aan Voetbal International.

"Twintig jaar geleden zaten we ook in zo'n situatie, toen moesten we naar de gemeente", gaat de oud-middenvelder verder. "Ook toen stond iedereen achter de club en dat merk je nu weer. Al is dit wel serieuzer en extremer dan toen. Het allerbelangrijkste is dat we onze licentie behouden en daar heb ik vertrouwen in."

Over hoe Vitesse verder moet is Hofs in ieder geval duidelijk. "Er moet een duidelijke visie komen waar Vitesse voor staat. We hebben veel met buitenlandse eigenaren gewerkt, maar we moeten ook niet vergeten dat het al eerder mis had kunnen gaan als zij niet waren ingestapt. Mijn voorkeur heeft het nu wel om iets nieuws beginnen met Arnhemse invloeden. Zo zijn we ook groot geworden. Eigen kapitaal opkrikken, verder opleiden en verkopen", besluit Hofs.