Alonso-blauwtje stopt Hoeness niet: 'Hij is een Bayern-trainer van de toekomst'

Alonso-blauwtje stopt Hoeness niet: 'Hij is een Bayern-trainer van de toekomst'

27 april - 14:55
9

Bayern München kreeg nul op het rekest toen het zich meldde bij Xabi Alonso, maar Der Rekordmeister gaat ooit terugkomen voor de succestrainer van Bayer Leverkusen. Dat heeft voorzitter Uli Hoeness onthuld in een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung

Hoeness nodige Alonso niet al te lang terug uit voor een gesprek. De Spanjaard verleiden lukte uiteindelijk niet. "Mijn vrouw zei al tegen me: als hij karakter heeft, komt hij niet. En als hij geen karakter heeft, dan zegt hij ja. Zoals altijd had ze gelijk. Alonso vertelde ons dat hij nog niet klaar met zijn meesterwerk bij Leverkusen was. En dat veel spelers voor hem waren gekomen. Daardoor kon hij niet weg."

Wedden

Meer odds

Alonso heeft bij Leverkusen nog een contract tot medio 2026. De vooralsnog ongenaakbare kampioen van Duitsland kan ook de DFB-Pokal én de Europa League winnen. "We hebben hem benaderd en hij heeft ons afgewezen, omdat hij een grote persoonlijkheid is. Hij gaat nergens heen. Dat maakt van hem een Bayern-trainer voor de toekomst."

Hoeness is een minder grote fan van Thomas Tuchel, de huidige trainer die na dit seizoen stopt. "We kunnen het goed vinden, maar hij denkt anders over voetbal. Hij denkt dat hij spelers als Alphonso Davies, Pavlovic en Jamal Musiala niet beter kan maken. Hij wil alleen nieuwe spelers kopen. Ik denk dat je juist samen moet werken en vertrouwen moet geven."