Vermeulen overtuigd: 'Met hem staat Ajax in één of twee jaar weer aan de top'

Vermeulen overtuigd: 'Met hem staat Ajax in één of twee jaar weer aan de top'

29 april - 07:35
46

Ajax doet er goed aan om te wachten op Erik ten Hag, stellen Ibrahim Afellay en Arno Vermeulen. De Nederlandse manager, die onder druk staat bij Manchester United, wordt als een betere keuze gezien dan Graham Potter.

De Engelse oefenmeester lijkt een belangrijke kandidaat om het stokje over te nemen van John van 't Schip, al zou Ajax stiekem nog hopen dat Manchester United breekt met Ten Hag. Afellay zou daarop wachten. "Als je iets meer geduld hebt, heb je grote kans dat Ten Hag vrijkomt", zegt de oud-international bij Studio Voetbal

"Ajax moet nu te allen tijde voor vertrouwde mensen kiezen, die de club een warm hart toedragen. In het verleden hebben ze de club, net als dit jaar, weggegeven aan buitenlanders. We hebben allemaal gezien hoe dat is afgelopen. Ze moeten mensen terughalen die het beste voor hebben met Ajax", meent Afellay.

Vermeulen sluit zich daar volmondig bij aan. "Ik denk echt dat ze Ten Hag het liefste terug willen hebben. Je hebt nog het probleem dat hij nog een FA Cup-finale moet spelen. Als hij die wint… Hoewel, Van Gaal won hem ook en was toen toch weg. De vraag is: wacht je inderdaad daarop? Ik denk wel dat hij het zou willen."

De NOS-verslaggever ziet dat de lijntjes in ieder geval kort zijn. "Alex Kroes heeft natuurlijk binding met SEG, waar hij eigenaar van was. Ten Hag staat daar ook onder contract. Door dit soort lijntjes denk je: Ten Hag is veruit het meest logische. Hij zorgt er echt wel voor dat Ajax binnen één of twee jaar weer in de top van Nederland zit."