Rangers pakt Schotse titel af van Celtic

24-05-2009 18:03

Glasgow Rangers had voorafgaand aan het duel twee punten voorsprong op Celtic, dat wel een beter doelsaldo had. Door de winst in het slotduel van de competitie zijn The Gers niet meer te achterhalen door de eeuwige aartsrivaal. Voor Glasgow Rangers is het de 52ste landstitel uit de clubhistorie.

Al na zes minuten nam Rangers een voorschot op een volksfeestje. Kyle Lafferty schoot knap raak en zette zijn ploeg daarmee verdiend op voorsprong. Vervolgens nam uitblinker Sasa Papac zijn ploeg bij de hand, al duurde het tot enkele seconden voor de rust voor de tweede treffer viel. Pedro Mendes zag zijn schot tegen de netten belanden. Nog geen zeven minuten na de theepauze gooide Kris Boyd de wedstrijd op slot en konden de Rangers-fans een feestje gaan vieren.

Celtic - Hearts 0-0
Celtic moest winnen om nog enige kans te maken op de titel, maar slaagde daar in eigen huis teleurstellend niet in. Met Glenn Loovens in de basis en Jan Vennegoor of Hesselink die in de rust inviel kwamen de groen-witten ondanks enkele goede kansen niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Een 43ste landstitel zat er daardoor niet in voor The Boys.