Stevens maakt schoon schip in Salzburg

Stevens maakt schoon schip in Salzburg

12-01-2010 09:00

René van Zee
SALZBURG

Ondanks het feit dat de winterstop in Oostenrijk nog even duurt, stapte trainer Huub Stevens maandag het trainingsveld weer op met zijn selectie. Deze zag er, ten opzichte van de eerste seizoenshelft, flink anders uit. De trainer besloot zes spelers terug te zetten naar het tweede team, Red Bull Juniors, en mocht drie nieuwe spelers verwelkomen.

René Aufhauser, Anis Boussadi, Sasa Ilic, Patrik Jezek, Djordje Rakic en Mejdi Traoui maken niet langer deel uit van de hoofdmacht van de club. Zij worden in de selectie van trainer Niko Kovac opgenomen. Manuel Pamic, uitgeleend aan Slavia Praag, krijgt een nieuwe kans in Salzburg. Ter onderstreping van de verjonging die Stevens en technisch directeur Dietmar Beiersdorfer doorvoeren bij de club werden jeugdspelers Christoph Kröpfl (19) en Alexander Aschauer (17) aan de eerste selectie toegevoegd.

Somen Tchoyi was maandag niet aanwezig. De spits komt momenteel met Kameroen uit op de Afrika Cup. Hij zal zich eind januari weer in Salzburg melden. De eerstvolgende wedstrijd van Red Bull Salzburg betreft het oefenduel van komende zaterdag met Wacker Innsbruck. Hierna vertrekt het team naar Turkije waar het een trainingskamp organiseert in Belek. Daar oefenen Stevens en co tegen FC Luzern en Steaua Boekarest.

De maand februari is direct een zeer drukke maand voor Red Bull. De ploeg dient dan maar liefst zes wedstrijden af te werken. Op 9 februari start de reeks met het bekerduel met Sturm Graz, hierna volgt de eerste competitiewedstrijd van 2010 tegen Ried op 12 februari. De volgende opponent is Standard Luik. Het eerste duel in het kader van de Europa League vindt plaats op 18 februari, een week later volgt de return. Eind februari treft Red Bull in de competitie ook nog directe concurrent Rapid Wien.