Handsbal doet Schalke das om in Stuttgart

Handsbal doet Schalke das om in Stuttgart

05-03-2011 18:29

Al na vijftien minuten spelen stond de 1-0 eindstand op het scorebord. Een handsbal van Schalke-verdediger Benedikt Höwedes lag daaraan te grondslag. Voor dat vergrijp incasseerde de speler een rode kaart en bovendien werd Stuttgart een strafschop toegekend. Deze werd benut door Zdravko Kuzmanovic.

De rake inzet van Kuzmanovic bezorgde Stuttgart de nipte zege op Schalke. Een broodnodige zege, dit omdat de club hierdoor opklimt naar de vijftiende positie in de Bundesliga. Voor de club uit Gelsenkirchen dreigt het seizoen roemloos te eindigen. In 25 duels behaalde de werkgever van Huntelaar slechts dertig punten, wat slechts voldoende is voor een tiende positie.

Gladbach boekt belangrijke thuiszege
Hekkensluiter Borussia Mönchengladbach blijft serieus strijden om lijfsbehoud. Dankzij een benutte strafschop van Filip Daems en een rake kopbal van Igor de Camargo werd middenmoter TSG 1899 Hoffenheim, waar Ryan Babel de volledige wedstrijd speelde en Edson Braafheid op de bank bleef, met 2-0 opzij gezet. Hoewel Gladbach onderaan de ranglijst blijft bungelen is het gat met de veilige positie nog maar drie punten.

Overige uitslagen:

Hannover 96 ? Bayern München 3-1
1. FC Nürnberg - FC Sankt Pauli 5-0
Eintracht Frankfurt - 1. FC Kaiserslautern 0-0