Cillessen: Van der Sar als grote voorbeeld

Cillessen: Van der Sar als grote voorbeeld

25-05-2011 12:48

In Hoenderloo werkte Cillessen dinsdag de eerste training met de Oranje-selectie af. Sp!ts sprak na afloop van die oefensessie met de keeper over zijn grote voorbeeld. "Edwin van der Sar is mijn grote voorbeeld. Dat heb ik vanaf het eerste moment gehad", zegt de jonge doelman.

"Het is bijna niet te geloven hoe rustig Van der Sar in bepaalde situaties is. Hij weet van tevoren wat er gaat gebeuren en laat zich nooit verrassen. Ja, een ijskonijn, haha. Hij laat zich de kop niet gek maken. Dat hoop ik later ook te kunnen. Schuin boven mijn bed heb ik nog steeds van die kleine Van der Sar-poppetjes staan. Eentje met zijn Ajax-shirt aan en de andere in Oranje-tenue."

"Nee, ik heb geen dvd?s met beelden van hem, maar dankzij internet kan ik veel beelden van hem bekijken. Op mijn iPod heb ik filmpjes staan waarin zijn mooiste reddingen voorbijkomen. Daar kijk ik vaak naar als we met NEC in de spelersbus zitten. En ook in het vliegtuig naar Brazilië zal ik die YouTube-beelden er weer bij pakken."