Newcastle bezorgt Man Utd nieuwe mokerslag

04-01-2012 23:56

Ferguson had na de nederlaag tegen Blackburn Rovers van afgelopen weekend wel ingegrepen. Doelman David De Gea werd gepasseerd, terwijl Wayne Rooney terugkeerde in de basisploeg. Javier Hernández zat verrassend op de bank, Dimitar Berbatov kreeg de voorkeur.

Newcastle, met Tim Krul op doel, vocht voor eigen publiek voor elke meter en liet Man Utd geen moment in het spel komen. Onder leiding van de absolute uitblinker Cheik Tioté (ex-FC Twente) trok de thuisploeg meer en meer het initiatief naar zich toe en kreeg het via Yohan Cabaye een aardige kans, maar de Fransman schoot niet met scherp.

In de 35ste minuut was het alsnog raak voor Newcastle United. Een uittrap van Krul belandde voor de voeten van Demba Ba (foto), die Rio Ferdinand wel heel makkelijk van zich af kon houden en al vallend uit de draai de bovenhoek vond: 1-0. Diezelfde Ba kreeg nog twee schietkansen op de 2-0, maar zag Anders Lindegaard steeds redden.

Direct na rust maakte Cabaye het feestje op St. James' Park compleet. De middenvelder, die een zeer goede wedstrijd speelde, schoot een vrije trap vanaf ruim 25 meter snoeihard via de onderkant van de lat in het doel. Die klap kwam Manchester United, waar Danny Welbeck en Javier Hernández nog invielen, niet meer te boven. In de slotminuut werd het zelfs nog 3-0 door een eigen doelpunt van Phil Jones, die een uittrap van Krul in zijn eigen doel kopte.

Door de nederlaag is Manchester United er niet in geslaagd op gelijke hoogte te komen met koploper Manchester City, dat drie punten meer heeft. Newcastle United nadert nummer zes Liverpool tot op één punt.